Recent Post

Gagal rompak guna pistol mainan

Menangi iPhone 4s kat sini

Cubaan kali keempat seorang lelaki merompak sebuah kedai serbaneka 24 jam yang sama dengan menggunakan pistol mainan di Jalan Sultanah di sini, gagal malah dia dipukul pekerja kedai tersebut dalam satu kejadian kira-kira pukul 4.40 petang semalam.Perompak tersebut yang merupakan bekas anggota tentera yang lari daripada tugas sebelum itu, telah tiga kali berhasil merompak kedai berkenaan namun percubaan kali keempatnya digagalkan pekerja kedai serbaneka itu.

Menurut pekerja kedai tersebut, Md Mizan Nur Rahman, 37, ketika kejadian rakannya, Md Shairajul Islam, 32, berada di kaunter pembayaran semasa seorang lelaki meluru masuk dan terus mengacukan “pistol.” Perompak itu meminta Shairajul memasukkan wang tunai RM500, rokok, barang kosmetik dan kad tambah nilai telefon bimbit ke dalam beg plastik, sama seperti tiga kes rompakan yang dilakukannya sebelum itu.

"Shairajul bagaimanapun enggan menuruti kehendaknya menyebabkan perompak itu bertindak agresif dan pada masa sama Shairajul mengambil parang dari bawah kaunter untuk menghalang perompak itu.

"Masa tu saya nampak Shaijarul bergelut dengan lelaki itu yang menggigit kedua-dua telinga kawan saya. Saya terus tolong Shairajul melawan dan memberkas perompak itu,” kata Md Mizan kepada pemberita di tempat kejadian petang semalam. - Bernama
Menangi iPhone 4s kat sini
RAHSIA Buat Duit dengan FACEBOOK!!!


1 comment:

  1. tadi berita pun ada pasal kes rompak gagal.. pastu kena belasah..
    hmmmm......
    singgah2 jadp di sini...

    ReplyDelete