Recent Post

Wanita 30 Tahun Tetapi Keadaan Seperti Bayi

Menangi iPhone 4s kat sini

Wanita 30 Tahun Tetapi Keadaan Seperti Bayi | Kalau dulu, kita penah baca tentang wanita cantik bertukar tua (LINK). Tapi kini, perempuan tua berwajah super muda pula. Seorang wanita Brazil bernama Maria Audete do Nascimento tidak kelihatan berusia walaupun dilahirkan pada 7 Mei 1981 dan masih mempunyai badan seperti bayi 9 bulan. Wanita pelik ini bagaimanapun tinggal bersama keluarganya yang miskin di daerah Ceara, Brazil. Keluarganya terdiri daripada bapa dan ibu tirinya yang telah menjaganya sejak ibu sendiri meninggal dunia 13 tahun yang lalu. Di bawah merupakan gambar wanita pelik ini yang seperti seorang bayi.


Keluarganya tidak mampu untuk memberikan apa-apa rawatan bagi Maria dan dia terus hidup seperti bayi dan tidak boleh bercakap. Walaupun miskin, dia mendapat kasih sayang sepenuhnya tambahan ibu tirinya menjaganya dengan baik. Ibu tirinya yang bernama Dora percaya bahawa dia adalah semangat hidupnya dan kanak-kanak itu dihantar kepadanya sebagai hadiah Tuhan untuk dijaga.

Pakar-pakar dari Fakulti Perubatan di Universiti Ceara percaya bahawa apa yang Maria alami adalah kekurangan hormon tiroid yang teruk yang membuatkan badannya tidak mampu untuk membangun dari segi fizikal atau mental.

 Tazkirah- Kebiasaannya yang berlaku adalah disebabkan masalah yang timbul seperti masalah genetik, hormon, dan sebagainya. Kita sebagai hamba Allah SWT, sentiasa menginginkan kehidupan yang normal. Maka kita perlu sentiasa bersyukur dengan segala nikmat yang Allah telah berikan.-Melayukini.net
Menangi iPhone 4s kat sini
RAHSIA Buat Duit dengan FACEBOOK!!!


0 comments:

Post a Comment